Pořad „Jak se staví sen“ zná asi každý. My jej neznali. Neměli jsme totiž televizi. Nemáme ji ani dnes. Kdysi jsem někde řekl, že je lepší mít doma kytaru. Na tom trvám. Navíc být chvilku „uvnitř“ televize docela stačí. Chceme Vám nabídnout autentické vzpomínky, informace a fotky, které nikde jinde nenajdete. Dnes žádný podobný pořad nevzniká. I to je důvod, proč jsme se pustili do malé retrospektivy jednotlivých dílů.

Jak to vlastně začalo? Není to tak dávno, kdy jsme s Karolínou pracovali částečně jako architekti koupelnového studia. Tehdy jsme v tom viděli budoucnost. Bylo jaro 2010 a vrcholila krize developmentu. Čas od času se tam objevil klient a ptal se, jestli známe ten pořad. Že to bylo úžasné, celé fialové a ty orchideje! Lezli nám s tím nervy. Měli jsme prostě jiné starosti. Za pár minut to člověk pustil z hlavy. Možná bylo úterý nebo středa. Nevím. Pršelo, když přišel ten mail. Takový poměrně asertivní. Někdo zjistil, že jsme navrhovali pražský X-loft a chtěl si tam koupit byt. Snad se i trochu připravit na schůzku s makléřem. Některé ty dotazy byli hodně osobní a já prostě nevěděl jak odpovědět. Mail jsem nedočetl a vztekle praštil kafem. Prostě nejsem ten trpělivý typ. Komunikace se ujala Karolína. Velice vstřícně odpověděla, protože by za X-loft položila život. Je to její srdcovka. Já vím proč, ale to si řekneme někdy jindy. Rozhodně tím tehdy přehodila kolej, po které jsme měli za chvíli frčet úplně jinam. Ten pán na druhé straně drátu byl Petr Lesák. Chvíli spolu tu věc řešili a pak to přišlo.

„Dobrý den, rád bych Vám na revanš nabídl možnost natočit jeden díl.“

Nevěděli jsme, že designéři stojí frontu, aby se do pořadu dostali. Že posílají přihlášky, životopisy, chodí na casting. My jsme si tuhle proceduru díky  X-loftu značně zjednodušili. Rovnou si nás vzal do parády Radim Samek. Takový projektový archanděl Real TV. Jednoho dne tam sedíte na půdě a znovu přijde otázka. „Znáte náš pořad?“ Ne. „A máte televizi?“ Ne. „Ani Vy“, podíval se na Karolínu. Ne. Ona totiž bydlí se mnou. „Aha, takže Vy jste partneři v práci i doma?“ Ano „Hm a nelezete si na nervy?“ Ne. „Tak to zkusíme.“ Vysvětlil nám zhruba co jde a co nejde v české Reality show. Škoda. Popravdě jsem se těšil na něco ve stylu Orange County Choppers nebo Scrap Heap, což je malinko jiný šálek kávy.

Pojďte si námi projít postupně všech třinácti dílů, které jsme natočili v období 2010-2013. Věříme, že to bude inspirativní seriál, který Vás zabaví ode dneška zhruba do vánoc.

Neuveřejněné fotografie z natáčení naleznete ZDE.

Příběh k 1. dílu naleznete ZDE.

Komentáře