Jak se staví sen, Lány Říjen-Listopad 2010

Jak se staví sen – Orientální interiér v podkroví

Pamatujete si ještě ty orchideje a neobarokní tapety? Říkali jsme tomu„fialový trend“. Tehdy to frčelo a jediné co jsme si přáli, bylo přinést změnu. To se podařilo naším prvním a druhým dílem, ale i tento přístup jsme začali vnímat jako past. Hrozilo, že se začneme opakovat. Ta kombinace bílých sedaček a béžových zdí je sice populární dodnes, ale my jsme chtěli přinést něco dalšího. Chtělo to silný nápad. Nějaký klíč, nebo systém práce, který by tomu všemu začal dávat směr.  Zde se zrodila myšlenka pracovat s různými styly. Je jich tolik. Jen namátkou.

Skandinávie, Belgie, Toskánsko, Cottage, LaProvence, PopArt, Minimalismus, Glamour, RockStar, Maroko, Wabi Sabi, Zen. Od východu na západ v podstatě existuje 32 základních stylů

Nepřehlédněte: Rockerský interiér – 4. díl Příběhu snu (Jak se staví sen)

…, které můžete dnes zkoumat na našem Pinterestu. Ty nejzajímavější jsme se pro Vás rozhodli ztvárnit přímo v televizi.  Začali jsme pátrat po rodinách se „specifickými“ požadavky. Hledali jsme někoho, kdo nechce „jen“ novou podlahu, ale hledá také určitou atmosféru nebo přidanou hodnotu, chcete-li. Zde jsme začali narážet na onu sociální podstatu pořadu. Začínali jsme zjišťovat, že drtivá většina lidí prostě hledá jen „novou“ podlahu a je jim celkem jedno jak vypadá. A to je škoda.

Styl není věc peněz. Styl kultivuje prostředí kolem Vás.

Život v něm je pak milosrdnější. Naštěstí se objevila rodina se zájmem o orient. Nebyla to sranda. Podkroví mělo 60m2 a rozpočet byl stejný jako na 16m2 místnost. Stáli jsme před rozhodnutím. Pokud má výsledek dopadnout na 100%, musíme překročit rozpočet. Vyšponovali jsme to na maximum a riskovali, že přijdeme o honorář.  Chybějící peníze jsme prostě dali ze svého. Dodnes toho nelitujeme. 

Galerii obrázků naleznete na našich stránkách. Seznam použitých prvků a materiálů ZDE.

Mohlo by vás zajímat: Seriál Jak se staví sen

Komentáře