Jak se staví sen, Listopad 2010, Beroun

Rockerský interiér.

Jak se staví sen – Rockerský interiér

Už přesně nevím, kde se to v nás vzalo, ale rozhodli jsme se udělat také jeden návrh „rockerského“ interiéru. Casting nám vyšel vstříc a našli pro nás vhodné adepty- kreativce, kteří si přáli vytvořit  “ z panelákového bytu avantgardní loft s výhledem na New York!” Bylo jasné, co bude následovat. Byli jsme jak utržení ze řetězu. Konečně trochu divočiny! Hlavou se nám míhalo tisíc nápadů, ale ani ve snu nás nenapadlo, že právě tenhle díl nás katapultuje do úplně jiné dimenze. Ve volných chvílích jsem studoval všechno od Buddy Hollyho až po Zakka Wylda. Na YouTube jsme si přehráli třeba celý Live Aid z 85`. Dokonce jsem se začal zase hrát na kytaru.  Karolína dohodla exkluzivní kousky i skvělé sponzorské podmínky s právě otevřeným butikem byDara. Všechno šlo úplně dokonale. Černé metalické barvy, růžová perleť, nábytek z multiplexu. Z panelákového bytu jsme udělali rockový klub.

 Nepřehlédněte: Velká rošáda – 5. díl Příběhu snu (Jak se staví sen)

Je to ryze autorský interiér s nádechem Popartu. Změnili jsme měřítko úzkých panelákových místností propojením kuchyně s obývákem velikým kruhovým otvorem. Fototapeta s pohledem do newyorských střech vytváří iluzi okna na protější stěně. Prostor se dále tříští v černobílých kruzích Wyldovy kytary. Kapacitní knihovnu jsme museli umístit na jedinou volnou stěnu hned za dveře. Použili jsme obyčejný Expedit z Ikea. Byl moc hluboký a u vstupních dveří vadil, tak jsme ho částečně zapustili do sádrokartonové předstěny, aby při pohledu zboku působil subtilněji. Barvy v interiéru jsou vesměs temné a metalické. Jejich odlesky se mísí s efekty stříbřitě šedé sedačky, naleštěných chromových úchytek černobílé kuchyňské linky.  Odráží se v zrcadlech, která skrývají korpusy lednice, barového ostrůvku a šponují chuť na whisky v lahvích na skleněných policích baru i iluzivní efekt fototapety do halucinogenní vize.

 

Jsme sice architekti, ale návrh interiéru jsme doplnili i o vlastní design. Konferenční stolek je vyroben v designu přepravních hardcase boxů na hudební nástroje. Stolek Zakk jsme pak pro velký úspěch začali I vyrábět v dalších designech.

 

Díl měl největší úspěch u generace, na kterou jsme určitě necílili, na seniory. Aktivní sedmdesátníci si naš služby objednávali ve velkém. Prý už těch naslazených béžových interiérů mají dost. Díky nám si vzpomněli na to, jak vlastně od mládí chtěli bydlet a konečně dostali odvahu to také udělat. Naše práce je zbavila předsudků a to rozhodně stojí za několik probdělých nocí.

Galerii obrázků naleznete na našich stránkách. Seznam použitých prvků a materiálů ZDE.

Mohlo by vás zajímat: Seriál Jak se staví sen

Komentáře