Připravili jsme pro Vás rozhovor o návrhu bistra Raviola café, který jsme poskytli pro časopis ESTATE.  Celý článek naleznete nejen v tištěné, ale také také v elektronické podobě zde.

Na otázky odpovídala naše designérka a spoluautorka návrhu bistra Magdalena Lacenová.

Z jakého konceptu jste při realizaci bistra vycházeli? 

Koncept bistra Raviola café byl hodně otevřený. Nebyli jsme omezeni ničím jen naší fantazii. Dostali jsme úkol – vytvořit interiér pro bistro s vlastní výrobnou čerstvých těstovin. Hlavními milníky byla slova raviola, čerstvost, hravost, čistota a otevřenost. Myslím si, že každý, kdo navštíví Raviola café pochopí, že se idea odráží jak v jídle, tak v interiéru.

Jak dlouho projekt trval?

Na projektu se začalo v ateliéru pracovat v listopadu 2016. Na přelomu únoru a března 2017 se již pracovalo na rekonstrukci v plném proudu. Po dokončení toho nejmenšího detailu dekorování prostoru se bistro ještě toho roku otevřelo.

Jaké jsou hlavní použité materiály?

Asi nejdůležitějším materiálem, který se prolíná celým prostorem je keramická dlažba a obklady. Materiál se dokonale hodí do prostor bistra nejen svou funkčností, ale také svým specifickým vzhledem. Kombinovali jsme dlažbu ve tvaru šestiúhelníku, do kterého se investor zamiloval na showroomu Studio Sokolovská v Karlíně, s keramikou která imituje dřevo. Pokládka byla náročná na detail, protože se tyhle dva druhy dlažeb navzájem prolínají. Tvar šestiúhelníku se následně použil i na vytvoření loga pro bistro.

Keramika se krásně doplňuje se stěrkou, která imituje beton. Díky téhle kombinaci barevnosti a materiálu prostor působí moderně a útulně.

Jaký je výsledek?

Zde si můžete prohlédnou naši galerii a posoudit ho sami. :)

Další naše návrhy naleznete na webových stránkách www.freearchitects.cz

 

 

Komentáře