Moderní kuchyně v secesní vile

Podívejte se na nový článek pro časopis ESTATE.  Celý článek naleznete nejen v tištěné, ale také také v elektronické podobě zde.

V čem je projekt speciální?

Jedná se o atypický design. Kuchyňská linka je sestavena na míru prostoru, každý díl je speciálně navržen pro svůj účel a to včetně zónování. Nejsou zde použity žádné moduly, sektory jako z kuchyňského studia. Zpracování je detailní truhlářská práce. Také se jedná o první otevřenou kuchyň ve své době. Stejně tak barevností vybočuje z řad tehdejších black and white kuchyní. Taková malá zajímavost je lednice vnořená do niky ve stěně

01 (3)

S jakým prostorem architekti pracovali?

Jednalo se vlastně o takovou slepou vstupní chodbu. Nebylo úplně jednoduché do takového prostoru vměstnat plnohodnotnou kuchyň. Řešením proto byl i částečný ostrůvek s varnou deskou.

Nakolik a jak ovlivnil jejich práci kubistický koncept domu?

Původní podlaha v kubistickém domě je do hexagonů a tento motiv se také přenesl do tvarů kuchyně. V takovém domě nebylo možné bourat a přesouvat stěny a tak se musela kuchyně přizpůsobit dispozici i prostorům domu.

01 (2)

Kde se dům nachází, z jakého je roku, jaká byla představa majitele?

Secesní vila z roku 1912 s kubistickými detaily je od architekta Emila Králíčka a nachází se pod Vyšehradem. Majitelé si přáli vzdušnou, barevnou kuchyni s možností vystavení oblíbeného nádobí. Požadavek byl také na dostatečné úložné prostory a velkou plochu na vaření.

Jak dlouho trvala realizace? 

Samotná realizace trvala asi týden. Avšak celková doba od návrhu po realizaci byla 3 měsíce.

01 (4)

Komentáře